Workshop Studiofotografie

Onlangs is er door de werkgroep portretfotografie in samenwerking met Studio Haaglanden een workshop georganiseerd. De workshop werd op 4 avonden in juni gegeven door Evert Jan Westera. Hij heeft ruime ervaring met alle aspecten van studio- en portretfotografie. De cursus werd zodanig gegeven dat de opgedane kennis ook goed buiten de studio gebruik kan worden. Er waren in totaal 7 deelnemers, allen leden van onze club.

Tijdens de avonden werd ingegaan op gebruik van licht, reflectie, hoe meet je licht en wat doet het met je model. Verder werd aandacht besteed aan de communicatie met het model; het is lastig om goed contact te houden met je model als je druk in de weer bent met je compositie, belichting etc.

Na een kort theoretisch deel werd tijdens de avonden vooral veel geoefend, waarvoor meerdere modellen aanwezig waren en we ook konden oefenen op een etalagepop (Truus).

Enkele resultaten van de workshop:

Fotografie (van linksboven naar rechtsonder): André Sprong, Johan de Vos, George Gaiser, Bas Tonn, Roy Goderie
Modellen: Kayleigh & Danielle

Een aantal deelnemers heeft zich inmiddels aangesloten bij de werkgroep portretfotografie om zich verder te gaan ontwikkelen op dit gebied. We hopen als werkgroep in de toekomst nog veel van dit soort workshops te mogen organiseren.

Alle weergegeven foto’s zijn eigendom van de vermelde fotograaf. Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de fotograaf.