Expositie Oog voor natuur

De natuur is ook een geliefd thema van de leden van Fotoclub Diafragma. In de maand maart 2018 exposeerde de fotoclub in bibliotheek Leidschenveen met een bonte variatie van beelden van flora en fauna in aansluiting op het thema van de boekenweek.

Bij natuurfotografie draait het om veel meer dan fotografie op zich. Het gaat om kijken, voelen, beleven, verwonderen, bewonderen, ontmoeten en in beeld vertalen. Daarbij is aandacht voor aarde-water-lucht-licht, de cirkel van leven, en patronen, structuren, vormen en kleuren.

 

Op 10 maart, gaf de fotoclub advies en informatie voor het fotograferen van flora en fauna.

 

Op 15 maart was er een lezing van Arjen Postma, de van TV bekende boswachter die veel interessante verhalen en wetenswaardigheden vertelde over de natuur.

Er was veel belangstelling voor de foto’s.

Vooraf is er hard aan gewerkt door Lydia, Ger, Jan en Hans: materialen aanschaffen, karton snijden en inlijsten.

Dit bericht werd geplaatst in Club-exposities en getagd door Hans Mulder . Bookmark de permalink .

Over Hans Mulder

Mijn voorkeur heeft natuur (landschap/natuur/macro), architectuur en soms ook wel straatfotografie. Met name let ik sterk op beleving en compositie. Meestal fotografeer ik in RAW met nabewerking via diverse programma's. Ik werk met een Panasonic Lumix FZ150 sinds 2013; eerder met de FZ8. Daarbij gebruik ik ook tele- en groothoekconverter en filters.

Één reactie op “Expositie Oog voor natuur

Geef een reactie