Expositie HMC Antoniushove

Uitgelicht

Namens fotoclub Diafragma wordt er vanaf 5 juli tot 1 oktober vrij werk geëxposeerd in het HMC Antoniushove. De expositie is opgezet door 4 clubleden en bestaat onder andere uit sfeervolle landschapsfotografie van Jan Klijnstra, afgewisseld met explosief high speed fotowerk van Ger ter Horst, karakteristieke Urbex van George Gaiser en dynamische high speed verf fotografie van Johan de Vos.

Foto’s Johan de Vos & Patrick Kooman

Op zondag 4 augustus werd de expositie geopend, enkele fotografen van de expositie zijn geïnterviewd door TV Midvliet.

Locatie:

HMC Antoniushove
Burg. Banninglaan 1 Leidschendam
1e verdieping poli cardiologie/longgeneeskunde

Te vinden via de hoofdingang en de centrale hal met de lift naar de 1e verdieping, daar de groen/rode bewegwijzering volgen, door schuifdeuren groen overige bestemmingen volgen, dan rood waarop staat hart- longfunctie, poli Cardiologie en longgeneeskunde.

Workshop Studiofotografie

Onlangs is er door de werkgroep portretfotografie in samenwerking met Studio Haaglanden een workshop georganiseerd. De workshop werd op 4 avonden in juni gegeven door Evert Jan Westera. Hij heeft ruime ervaring met alle aspecten van studio- en portretfotografie. De cursus werd zodanig gegeven dat de opgedane kennis ook goed buiten de studio gebruik kan worden. Er waren in totaal 7 deelnemers, allen leden van onze club.

Tijdens de avonden werd ingegaan op gebruik van licht, reflectie, hoe meet je licht en wat doet het met je model. Verder werd aandacht besteed aan de communicatie met het model; het is lastig om goed contact te houden met je model als je druk in de weer bent met je compositie, belichting etc.

Na een kort theoretisch deel werd tijdens de avonden vooral veel geoefend, waarvoor meerdere modellen aanwezig waren en we ook konden oefenen op een etalagepop (Truus).

Enkele resultaten van de workshop:

Fotografie (van linksboven naar rechtsonder): André Sprong, Johan de Vos, George Gaiser, Bas Tonn, Roy Goderie
Modellen: Kayleigh & Danielle

Een aantal deelnemers heeft zich inmiddels aangesloten bij de werkgroep portretfotografie om zich verder te gaan ontwikkelen op dit gebied. We hopen als werkgroep in de toekomst nog veel van dit soort workshops te mogen organiseren.

Alle weergegeven foto’s zijn eigendom van de vermelde fotograaf. Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de fotograaf.

Nieuw bestuur fotoclub Diafragma

Op 5 juni benoemde de Algemene Ledenvergadering een nieuw bestuur.
Het huidige bestuur trad af, behalve Patrick Kooman. Na 10 jaar trouwe dienst gaven Hans Mulder (voorzitter), Jan Klijnstra (secretaris) en Jan Noordermeer (penningmeester) het stokje door aan Johan de Vos (voorzitter), George Gaiser (secretaris), André Sprong (penningmeester) en Ger ter Horst (PR en activiteiten); Patrick blijft als bestuurslid voor techniek. Met een nieuw programma en begroting en vanuit een nieuwe clublocatie in Leidschendam (Overgoo) kan de club weer vooruit in het volgende, 21e seizoen.

Eindwedstrijd 2019 : Straatfotografie

De eindwedstrijd op 29 mei om de Angela van der Zalm–wisseltrofee (los van de competitie) had als thema “Straatfotografie” met bespreking door Peter Willemse , zelf fervent straatfotograaf.

André won met een sfeervolle foto gemaakt in Luca, George werd tweede met een Hollandse scene met fiets in de sneeuw en Leo werd als derde aangewezen met  een foto van een lachende krantenverkoper bij het station.

Foto’s: Patrick Kooman

Peter toonde na de pauze nog vers van de pers boeiende platen van zijn solo-zwerftocht door New York, hij is nog lang niet klaar met de selectie van zijn 6000 foto’s …maar wat we nu zagen was al indrukwekkend.