• 26 september starten we het nieuwe seizoen met een gewijzigde opzet
    We houden minder competities en stellen verdieping door onderlinge kennisuitwisseling en bespreking voorop. Daarbij besteden we gericht aandacht aan hoofdthema’s bij de fotografie (licht en schaduw, compositie en kadrering, kleur en zwart-wit, nabewerking en presentatie).
  • LET OP dinsdag 17 oktober is de lezing Loulou Beavers in clubhuis De Poort
  • 11 aug t/m 28 oktober Expositie Straatfotografie in Huis KInesis
    Bianca, Inge en Ger
    tonen werk van hun workshop van de Fotobond, onder andere gegeven door Peter Willemse. die ook de expositie organiseert.
    Adres:Voorstraat 86 2611JT Delft, vrijdag/zaterdag 13-17 uur
  • Tot eind september: Expositie ‘Beweging’ in HMC Antoniushove
    4 clubs w.o. FC Diafragma tonen 40 foto’s op hun gezamenlijke jaarthema
  • Lees ook eens het FIAP nieuws van de Fotobond (pdf)
  • Kijk ook eens bij Activiteiten in de omgeving

Kennismaken: Wilt u vrijblijvend een keer kennismaken met onze club stuur dan een berichtje naar info@fotoclubdiafragma.nl. Tot ziens!

Expo Beweging in HMC Antoniushove

De expositie omvat veertig foto’s van vier clubs.

Een impressie:

Virtuele expositie (foto’s Fotoclub Diafragma):

Eindwedstrijd: Stilleven

Marina Peters besprak met ons tien ingeleverde werken uitgebreid en nodigde daarbij ook iedereen uit commentaar te leveren. Op alle mogelijk manieren werd ernaar gekeken, makers bevraagd en herkaderd. Wat is het verhaal, zit er een boodschap in? Hoe is met licht en objecten omgegaan? Overtuigt de compositie? Hoe kan het beter?
Zo werd het een intensieve, onderhoudende avond. Marina koos de drie besten: eerste werd Johan de Vos met een oude dokterspraktijk (‘helemaal af’), Bianca van Soest werd nipt tweede met een soortgelijke opstelling, met een verborgen boodschap, die echter niet duidelijk genoeg was. Derde werd Leo van der Nat met een ‘natuurlijk’ stilleven dat hij in een urbex locatie aantrof. Toevallig was dat ook de eindvolgorde van de competitie!

Vlnr (2e-1e-3e): Bianca, Johan en Leo (Foto: Inge van der Meer)

Johan kreeg de wisseltrofee uit handen van Hans Mulder voor een jaar mee naar huis. Gefeliciteerd! (foto: Inge van der Meer)

Marina was opgetogen over het niveau en werd door de voorzitter namens de club bedankt voor haar jurering.

met commentaar van iedereen… (foto’s: George Gaiser)

Marina bespreekt de foto van Johan (links) met de wisseltrofee op tafel (foto: Hans Mulder)

Opmerking: Eerder in het seizoen is over het stilleven een workshop gehouden door Maarten Welbergen.

Toppers van de maand april: Panorama

Het thema ‘Panorama’ was bedoeld om te experimenteren met panoramafotografie zonder verplicht onderwerp.

7,1    Foto 15    Ronald van Eenige (Scheveningen)

7,0 Foto 11 Jan Noordermeer (Rotterdam)

6,9 Foto 7 Leo van der Nat (vanaf Snowworld)

6,9 Foto 8 Inge van der Meer (Noordzee)

6,9 Foto 13 Ruud de Vreugd (Limburg)

Voor alle foto’s van de avond zie onder menu Fotowerk.