Vierclubsthema Beweging beoordeeld door Diana Bokje

Groot succes van onze club ! Helaas met een kleine delegatie van 4 man (!), Hans, JanK, Patrick en Ger waren we erbij in De Haard:
• Roy werd met de katten 1e : ‘knap gedaan, mooie cyclus, het hele schouwspel hangt aan het touwtje’
• Leo werd met de sepia ridder 3e:: ‘beweging goed gevangen /goed over nagedacht /mooi omgezet in zw’
• Hans (bewegende cirkels ‘je wordt gek van de beweging’) en Ger (uit elkaar spattend glas in rood: ‘heeft de wow-factor!’) kregen twee van de drie eervolle vermeldingen.
Tweede werd een foto van dansers van Mary Thoms (FLV) en de andere eervolle vermelding was voor Hetty van Dijk (LFC) met twee vechtende herten.

Dank aan Diana die een vlot verhaal afdraaide waarbij ze heel goed wist aan te geven wat ze allemaal ziet en hoe dat invloed heeft op de beleving van het totale beeld (en hoe dat beter kan). Zij heeft het deze keer geheel anoniem beoordeeld, omdat we alles genummerd hadden en centraal aangeleverd.
Zij had de foto’s is groepen ingedeeld: in beweging, verstilling, meetrekken, zoomen, bewogen, bevriezen, dubbelbeelden, abstract
Dieren en water speelden vaak de hoofdrol, maar ook mensen, voorwerpen en abstracties zaten er allemaal in.
Voor ons genoeg materiaal voor de expositie die nog volgt (vanaf juli).
We mogen trots zijn op ons werk, we doen het hardstikke goed, mensen, we verdienen allemaal een punt hoger op de scorelijsten, laten we het betere niet de vijand maken van het goede.

Johan: de blauwe verf scoort beter, het is meer een geheel zonder storende uit beeld lopende lijnen zoals bij de andere foto, verffeest!.
Bianca: van de twee is de foto met de geesten spannender omdat het de fantasie prikkelt
Marcel: doordacht concept van de dirigent
Inge taxi: mooie kleuren in achtergrond, strepen versterken beeld.
Inge buik: het beweegt overal, ook erin…
Ronald: moeite met onscherpte, niet onscherp genoeg of teveel?
Richard: fietser ondersteboven is grappig, ook door onverschillige mensen op achtergond, voldoende ruimte eromheen
Richard motoren strandrace: goed moment, mooie formatie, je hoort het lawaai in je hoofd….kan ook met langere sluitertijd?
Jan N: autobeleving, zw goede keuze want geen afleiding, dynamische vertaling van thema

Dit bericht werd geplaatst in Ledenpraat en getagd door Hans Mulder . Bookmark de permalink .