Peter Muller over samengestelde beelden

Op 12 oktober was Peter -erelid en onze ‘goeroe’- weer eens aanwezig met een presentatie waarin hij zijn ontwikkeling beschouwde en illustreerde met dit keer veel samengestelde foto’s. Al eerder liet hij ons al duobeelden zien, liefst in breedbeeld naast elkaar (‘juxtapositie’), maar nu is hij helemaal los gegaan.
Met twee of meer beelden, naast, onder, over en anderszins met elkaar, kun je een verhaal vertellen, je kunt gewoon meer zeggen met meervoudige beelden. Het versterkt elkaar als het goed is, het geeft eeen meerwaarde, maar dan is het wel nodig dat je ze goed bij elkaar laat passen, of laat aansluiten, ook letterlijk, en daar zorgt Peter wel voor met grote precisie! Door combinatie van kleuren (ambi), zwartwit en kleur, meerdere fasen of doorlopende lijnen, deel en geheel, op inhoud en nog veel meer manieren.

muller-double-flamingojachtvliegers
Dat die foto’s in vele vierkante meters uiteindelijk aan de wand bij organisaties komen te hangen is een blijk van waardering (en ook ‘gewoon’ werken als professional).
Verder werkt hij aan wat ik dan maar noem ‘verschilderde beelden’, beelden bewerkt met meerdere filters, waarmee Peter zijn oude voorliefde voor schilderen nu kan uitleven. Ook dat wordt gewaardeerd … en verkocht.
Het leverde weer veel inspiratie op, ook omdat Peter een aantal foto’s meegenomen had passend op onze thema’s van het seizoen.
De projectie oogste ook lof van Peter, die het precies zo zag als hij bedoeld had.
Bedankt Peter, voor deze onderhoudende en creatieve avond.
Wij hadden de premiere, maar wie dat ook wil zien mét het enthousiasmerende commentaar van Peter, kan contact opnemen met ons of met Peter via pmfoto@kpnplanet.nl

Dit bericht werd geplaatst in Sprekers en getagd door Hans Mulder . Bookmark de permalink .

Over Hans Mulder

Mijn voorkeur heeft natuur (landschap/natuur/macro), architectuur en soms ook wel straatfotografie. Met name let ik sterk op beleving en compositie. Meestal fotografeer ik in RAW met nabewerking via diverse programma's. Ik werk met een Panasonic Lumix FZ150 sinds 2013; eerder met de FZ8. Daarbij gebruik ik ook tele- en groothoekconverter en filters.

Geef een reactie