Adobe Lightroom updates voor IOS 2.4 en ANDROID 2.1

Bron: 14 juli 2016 Tablet Guide /applicaties

De nieuwe Android-versie (2.1) biedt verschillende nieuwe knoppen om zaken als de witbalans te regelen.
Updates zijn gratis te downloaden in Google Play Store/App Store.

Lightroom voor iOS
Versie 2.4 bevat nu de mogelijkheid om RAW-foto’s te bewerken en de introductie van enkele local adjustments tools. Met de RAW Technology Preview kun je voortaan RAW-foto’s bekijken in een previewvenster, ze importeren naar je iPad of iPhone, bewerken en delen. Je moet echter wel over een internetverbinding beschikken om hier gebruik van te kunnen maken.
Daarnaast kun je de iPad Pro (12.9) of (9.7) gebruiken in combinatie met een fysiek toetsenbord om nog sneller en makkelijker met Lightroom te werken. Zo werken snelttoetsen feilloos en zonder problemen. Het toevoegen van een copyright-logo is makkelijker en eenvoudiger geworden met de update. Dankzij de toevoeging van local adjustments tools kun je vanaf nu zogeheten linear en radial selections maken. Tot slot kun je voortaan lensprofielen kiezen die de bolling als gevolg van de lens aanpakken.

Lightroom voor Android
In versie 2.1 heeft Adobe een nieuwe Pro mode toegevoegd. Hiermee regel je zaken zoals de sluitertijd, ISO-waarden, witbalans en focus. Met de nieuwe widget open je rechtstreeks de Lightroom-camera zodat je sneller foto’s kunt schieten. Tot slot exporteert en downloadt de applicatie full resolution foto’s.

Dat schrijft Adobe op zijn blog.

Dit bericht werd geplaatst in Ledenpraat door Hans Mulder . Bookmark de permalink .

Over Hans Mulder

Mijn voorkeur heeft natuur (landschap/natuur/macro), architectuur en soms ook wel straatfotografie. Met name let ik sterk op beleving en compositie. Meestal fotografeer ik in RAW met nabewerking via diverse programma's. Ik werk met een Panasonic Lumix FZ150 sinds 2013; eerder met de FZ8. Daarbij gebruik ik ook tele- en groothoekconverter en filters.

Geef een reactie