Theo Bosboom: bescheiden maar overtuigende beeldpoëet

Poëtische beelden met soms bijpassende IJslandse muziek en als ‘contrast’ Nederlandse natuur die even indrukwekkend kan zijn in de beelden van Theo Bosboom, dat waren de ingrediënten voor een druk bezochte afdelingsavond, georganiseerd in 4-clubs verband (FLV, Diafragma, Leidschenveen en Rijswijk). De avond was op 14 april in De Haard in Leidschendam bij FLV.
Op rustige toon, gelardeerd met persoonlijke ervaringen (IJslandse avonturen in de sneeuw en investeringen in onderwater-uitrusting), inspireerde Theo ons met zijn vaak dromerige foto’s om de natuur te gaan verbeelden. Hij had exemplaren van zijn prijswinnende boek ‘IJsland puur’ en zijn tweede boek ‘Dromen van wildernis’ meegenomen.
bosboom_boekenHij toont zijn werk ook af en toe in audiovisuele vorm, wat zeker een toevoeging is bij zijn serie ‘de reis van de herfstblaadjes’. Voor deze serie en die over de brand op de Veluwe ontving hij ook al prijzen in het kader van de Zilveren camera. Kortom we hadden een topper in ons midden.
Hij laat zich verwonderen door het kleine en de kijker ermee te verrassen weet het grote te reduceren tot een te aansprekende abstracte schoonheid. Regelmatig werkt hij met lange sluitertijden; met beeldbewerking is hij terughoudend, zo is hdr-techniek soms nodig bij erg hoge contrasten, maar altijd staat de techniek in dienst van het beeld, het valt niet op als techniek.
Een combinatie met gedichten zou het geheel nog sterker kunnen maken. Misschien een idee voor een volgend boek? Droom vooral verder, Theo, dan dromen wij met je mee!

bosboomwww.theobosboom.nl
www.nvnfoto.nl/ijsland-puur-fotografie-theo-bosboom/
http://www.discoverwildlife.com/gallery/pure-iceland-photo-gallery-theo-bosboom

Dit bericht werd geplaatst in Sprekers en getagd , door Hans Mulder . Bookmark de permalink .

Over Hans Mulder

Mijn voorkeur heeft natuur (landschap/natuur/macro), architectuur en soms ook wel straatfotografie. Met name let ik sterk op beleving en compositie. Meestal fotografeer ik in RAW met nabewerking via diverse programma's. Ik werk met een Panasonic Lumix FZ150 sinds 2013; eerder met de FZ8. Daarbij gebruik ik ook tele- en groothoekconverter en filters.

Geef een reactie