Bespreking van de Bondsfotowedstrijd 2016

Jaap Hijma 2016 goud

Gezien samen met Jan Klijnstra op maandag 11 april 2016

Jurylid Hans van Weelden loodste de zaal in Leiden door de foto’s van de clubs uit de regio en van de topgroepen.
Leden van de Fotobond Afdeling Elf waren welkom op deze Afdelingsavond.
Er waren echter maar een beperkt aantal clubs. Wij hadden niet ingezonden. (De landelijke bespreking van deze wedstrijd was al eerder op 20 maart in Het Gooi.)

Veel portretten, soms vervreemd, een straatfoto kreeg een gouden sticker. Verdiend, hoewel er ook andere bijzondere foto’s tussen zaten, maar ja met 1800 foto;s beoordelen in een paar uur met drie mensen (onafhankelijk van elkaar) heb je 6 seconden per foto en niet elke foto laat zich waarderen in zo’n beperkte tijd (portretten wel?).

Landschap, portret, architectuur, straat, macro, vogels, urbex, stilleven, beweging, onscherpte, surrealisme, montage, hdr, alles kwam wel weer voorbij. Het blijft toch altijd boeiend, die veelzijdigheid van de fotografie.
Zie Bondsfotowedstrijd foto’s 2016

Heeft het zin mee te doen? Kan altijd, als je de moeite wilt doen, maar let wel: je moet echt wel wat bijzonders hebben: uniek, verhalend, boeiend, overtuigend, indringend, verrassend, kwaliteit. Met een gewoon mooi molenplaatje lukt dat natuurlijk niet. Ik denk dat het ook een bepaalde instelling vergt, een doel: de ander een beleving bieden.

Dit bericht werd geplaatst in Activiteiten in de omgeving,Ledenpraat door Hans Mulder . Bookmark de permalink .