Nik Collection nu gratis

Google heeft zijn Nik Collection, die voorheen 150 euro kostte, gratis gemaakt. Wie in 2016 een van de plugins heeft gekocht, krijgt zijn geld terug. Nik bestaat uit een aantal plugins voor Photoshop, Lightroom en Aperture. Google kocht de software in 2012 van de oorspronkelijk Duitse maker. De Nik-software voor de desktop zal niet actief meer ontwikkeld worden. Google focust op Snapseed en Google Photos.

De Nik-toepassingen zijn zowel voor OS X als Windows beschikbaar en kunnen ook standalone gebruikt worden. De in totaal 7 plug-ins bevatten een professionele verzameling filters en tools voor retoucheren en meer.

De plug-ins werken met Photoshop CS4 tot en met CC 2015, Photoshop Elements 9 tot en met 13, Lightroom 3 tot en met 6/CC en Apple Aperture 3.1 of nieuwer. Om de plug-ins standalone te gebruiken, sleep je een bestand op het icoon. Alle plug-ins op een rij:

  • Analog Efex Pro: Experimenteer met de uitstraling van klassieke camera’s, filmtypen en lenzen.
  • Color Efex Pro: Een uitgebreide serie filters voor kleurcorrectie, retoucheren en creatieve effecten.
  • Silver Efex Pro: Krijg de kunst van zwart-witfotografie onder de knie met op de doka geïnspireerde opties.
  • Viveza: Pas de kleuren en tonen van je foto’s selectief aan zonder ingewikkelde maskers of selecties.
  • HDR Efex Pro: Profiteer van het volledige potentieel van HDR-fotografie, van natuurlijke tot artistieke effecten.
  • Sharpener Pro: Breng verborgen details consistent naar voren met de beeldverscherping die professionals gebruiken.
  • Dfine: Verbeter je foto’s met ruisvermindering die speciaal is toegespitst op je camera

Directe download : voor OS X en Windows.
https://www.google.com/nikcollection/
http://photoq.nl/nik-plug-ins-nu-gratis/
http://www.onemorething.nl/2016/03/google-nik-gratis/

Dit bericht werd geplaatst in Ledenpraat door Hans Mulder . Bookmark de permalink .

Over Hans Mulder

Mijn voorkeur heeft natuur (landschap/natuur/macro), architectuur en soms ook wel straatfotografie. Met name let ik sterk op beleving en compositie. Meestal fotografeer ik in RAW met nabewerking via diverse programma's. Ik werk met een Panasonic Lumix FZ150 sinds 2013; eerder met de FZ8. Daarbij gebruik ik ook tele- en groothoekconverter en filters.

Geef een reactie