Gerald Wedding: wie veel reist heeft veel verhalen

Op 8 maart toonde ons lid Gerald Wedding (in de mooie nieuwe clubruimte van AZL in De Fluit) foto’s van zijn vele reizen (inmiddels heeft hij 36 landen bezocht). Zijn interesse gaat met name uit naar de mensen en het verhaal daarbij. Wij zagen dus veel mooie portretten voorbij komen met bijbehorende anekdotes maar toch ook wel veel landschappen inclusief dieren. Veelal uit Zuid-Amerika (Peru, Ecuador), Afrika, India en China, Indonesië. Een opvallende foto was van een spinnenweb rijstveld (Flores, Indonesië) in de vorm van een groene taart met taartpunten die van families waren, met per punt een stuk voor ieder gezin en in het midden het dorpje.
Hij maakt gebruik van lichtsterke zoomlenzen. Hij meet de kleurtemperatuur; ieder land/streek heeft zijn eigen licht. Met Raw hoeft dat niet, mits je achteraf nabewerkt.
Gerald is ook van plan een boek te maken: Spiegel op de wereld. Maar hij heeft voorlopig nog veel reizen op zijn lijstje staan, binnenkort naar Madagaskar, en heeft dus ook geen tijd voor de fotoclub… We zijn benieuwd en hebben genoten. Bedankt Gerald, we zien je hopelijk in de toekomst nog eens terug.

Enkele van zijn foto’s die gepubliceerd werden door National Geographic:
Zwerver
Kathathadan in India (vuurdemonstratie)
Danser in Kerala India
Meer foto’s van Gerald op smugmug

 

Dit bericht werd geplaatst in Ledenpraat door Hans Mulder . Bookmark de permalink .

Over Hans Mulder

Mijn voorkeur heeft natuur (landschap/natuur/macro), architectuur en soms ook wel straatfotografie. Met name let ik sterk op beleving en compositie. Meestal fotografeer ik in RAW met nabewerking via diverse programma's. Ik werk met een Panasonic Lumix FZ150 sinds 2013; eerder met de FZ8. Daarbij gebruik ik ook tele- en groothoekconverter en filters.

Geef een reactie