20 jaar Czech Press Photo in Voorburg

Van 3 tot en met 31 maart is de reizende foto-expositie ‘Czech Press Photo’ te zien in de bibliotheek in Voorburg, Koningin Julianalaan 257, 2273 JG
U kunt de expositie bezoeken tijdens de openingsuren van de bibliotheek. Toegang gratis.

Dit initiatief van de Stedenband Leidschendam-Voorburg / Hranice, het Tsjechisch centrum en de ambassade van Tsjechië in Nederland – laat de indrukwekkende foto’s zien van de prijswinnaars over de afgelopen 20 jaar van de jaarlijkse Tsjechische Persfoto-wedstrijd en foto’s van andere belangrijke Tsjechische fotografen. De onderwerpen zijn heel divers. Onder andere sport, natuur, de vluchtelingenproblematiek, en Václav Havel (de president van Tsjechië van 1989-2003).

Zie overzicht. Ik heb deze bezocht en dit zijn mijn persoonlijke favorieten:

IMAG0089c holocaust overlevenden

Holocaust overlevenden

IMAG0093c paralympics 2004 wielrenner Winkler

paralympics 2004 wielrenner Winkler

IMAG0095c kinderen brandweerman WTC

kinderen van overleden brandweerman WTC

IMAG0091c Havel bij Clinton

Havel bij Clinton

Dit bericht werd geplaatst in Activiteiten in de omgeving,Ledenpraat door Hans Mulder . Bookmark de permalink .