In Foam tot 9 december 2015: Magnum Contact Sheets

Deze tentoonstelling geeft aan de hand van originele contactvellen inzicht in het werkproces van ’s werelds beroemdste journalistieke fotografen. De tentoonstelling bevat 60 contactvellen en bijbehorende single images en biedt een chronologisch overzicht van markante historische momenten vanaf de jaren 30 tot 2010.
Het biedt inzicht in zowel de politiek-maatschappelijke context van de foto’s, de algemene geschiedenis van de fotojournalistiek als de oorsprong van de foto’s. De magie rond het allesomvattende ‘beslissende moment’ en het ontstaan van iconische beelden.
Meer:
http://www.foam.org/nl/museum/programma/magnum-contact-sheets

Dit bericht werd geplaatst in Nieuwsarchief door Hans Mulder . Bookmark de permalink .

Over Hans Mulder

Mijn voorkeur heeft natuur (landschap/natuur/macro), architectuur en soms ook wel straatfotografie. Met name let ik sterk op beleving en compositie. Meestal fotografeer ik in RAW met nabewerking via diverse programma's. Ik werk met een Panasonic Lumix FZ150 sinds 2013; eerder met de FZ8. Daarbij gebruik ik ook tele- en groothoekconverter en filters.

Geef een reactie