Bianca van Soest wint afdelingswedstrijd

Op 18 november 2015 vond de jaarlijkse afdelingswedstrijd van afdeling 11 van de Fotobond plaats in Den Haag. Dit jaar was de opdracht: maak een serie van 5 foto’s met samenhang.
Onze Bianca is daar winnaar geworden met een serie van vogels.
Peter Nievaart viel met zijn treffende serie portretten van lezende mensen net buiten de genomineerden.

1e prijs afdelingsfotowedstrijd

Tom Meerman, die zoals hij gisteravond aangaf, al meer dan 30 jaar met fotografie actief is en momenteel manager is bij de Fotovakschool, jureerde de inzendingen. Bij de bespreking van de tientallen inzendingen toonde Tom Meerman zich al enthousiast over de inzending van Bianca.
Wat we inmiddels van Bianca weten is dat zij een zeer goed oog heeft voor compositie, detail en licht. Die elementen kwamen in haar zorgvuldig samengestelde serie allemaal op een harmonieuze wijze samen. De vogels in de 5 foto’s vormden het samenbindende element, waardoor terecht kan worden gesproken van een kwalitatief hoogstaande serie met samenhang. Bij de uitreiking van de 1e prijs, een waardebon, toonden zowel Tom Meerman en Peter Willemse, afdelingsvoorzitter zich onder de indruk van de serie foto’s van Bianca.

Hoewel dikwijls gedacht wordt dat bij Fotobondwedstrijden vooral gekeken wordt naar zeer afwijkende dan wel bijzondere foto’s blijkt dat ook met “normale” foto’s, die de kijker op een aangename wijze verrassen door de wijze waarop de fotograaf naar zijn omgeving heeft gekeken, in de prijzen kunnen vallen.
Bianca gaf bij de uitreiking van de 1e prijs aan, dat zij vooral haar gevoel laat spreken bij het maken van haar foto’s. Ze beheerst haar camera goed, maar de techniek is voor haar vooral ondersteunend en niet leidend. Ze droeg haar 1e prijs op aan haar kort gelden overleden moeder.
De prijswinnaars en de fotografen met een nominatie worden tevens uitgenodigd mee te doen met de jaarlijkse Fotobondwedstrijd Foto Nationaal.

Jan Klijnstra

De foto’s van Peter Nievaart: http://www.visualcue.photography

De winnende serie:

Dit bericht werd geplaatst in Nieuwsarchief en getagd , door Hans Mulder . Bookmark de permalink .