Light16

Gaat de Light 16 alle camera’s overbodig maken?
Met de Lytro’s Illum met lichtveldtechniek kon je al achteraf scherpstellen, binnenkort kan dat zelfs in je mobiel, maar nu is er de Light16: een totaal nieuw soort camera met 16 individuele plastic lenzen ingebouwd ( 5x 35mm, 5x 70mm en 6x 150mm) van 13 megapixels elk, terwijl de camera uiteindelijk niet veel groter is dan een smartphone, alleen wat dikker. Als je een foto maakt, dan worden alle lenzen gebruikt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende brandpuntafstanden, zodat er in één shot veel meer gegevens verzameld kunnen worden. Het resultaat is een foto van 52 megapixels , waarbij je na het maken van de foto nog opnieuw kunt scherpstellen en de belichting kunt aanpassen tot f1.2. Geen aansluiting voor een flitser. $1700…

light16• Android WiFi
• 5x optische zoom 35-150mm (35mm eq, geen crop factor)
• minimum focus is 10 cm bij 35mm and 1m bij 150mm
• 4K film
• 128GB intern; definitieve specs volgen voorjaar 2016
• Stof /water resistent

website Light16
Inlichtingen
Voorbeelden
Review
“Not as punchy as ones of the same scenes shot by a Canon 5D Mark III, there was just as much if not more detail in the L16’s images. Next to a picture taken by an iPhone 6, the quality of the L16’s images were (predictably) much better.”
“The computational photography approach should create better images in low light while also reducing image noise.”

Dit bericht werd geplaatst in Ledenpraat en getagd door Hans Mulder . Bookmark de permalink .

Over Hans Mulder

Mijn voorkeur heeft natuur (landschap/natuur/macro), architectuur en soms ook wel straatfotografie. Met name let ik sterk op beleving en compositie. Meestal fotografeer ik in RAW met nabewerking via diverse programma's. Ik werk met een Panasonic Lumix FZ150 sinds 2013; eerder met de FZ8. Daarbij gebruik ik ook tele- en groothoekconverter en filters.

Één reactie op “Light16

Geef een reactie