Camera draadloos aansturen met tablet of telefoon: Camfi en Triggertrap

 • Om je camera draadloos aan te sturen zijn er een aantal mogelijkheden. Natuurlijk is er de Triggertrap, goed betaalbaar en veelzijdig. Maar als je ook het beeld van je camera wilt zien wordt het al snel lastig. (Er was al de Camranger, maar die is nogal prijzig.) Nu is er echter de CamFi. Te koop voor €149

Een kastje dat je bovenop je camera plaatst (of naast hangt) en vervolgens aanstuurt via een App op je telefoon of tablet. Alles kun je wijzigen.Witbalans of langere sluitertijd of scherpstelpunt aanpassen. Je klikt gewoon!
En als er een aantal foto’s gemaakt zijn kun je op je tablet rustig de juiste exemplaren uitzoeken en deze overzetten (ook RAW!). Ook delen is met een paar klikken geregeld.

Op dit moment werkt de CamFi met een behoorlijk aantal Nikon en Canon modellen. Meer apps volgen.

 • Geen behoefte aan liveview? Of wil je een flitsende timelapse maken? Daarvoor is de TriggerTrap

Dit biedt ongekende instelmogelijkheden vooral voor timelaps eventueel met HDR of bewegingsdetectie. Ook de triggertrap werkt via een App. Dus een duidelijke weergave van de instellingen (maar geen beeld dus) is gegarandeerd.

Dit bericht werd geplaatst in Ledenpraat door Hans Mulder . Bookmark de permalink .

Over Hans Mulder

Mijn voorkeur heeft natuur (landschap/natuur/macro), architectuur en soms ook wel straatfotografie. Met name let ik sterk op beleving en compositie. Meestal fotografeer ik in RAW met nabewerking via diverse programma's. Ik werk met een Panasonic Lumix FZ150 sinds 2013; eerder met de FZ8. Daarbij gebruik ik ook tele- en groothoekconverter en filters.

2 reacties op “Camera draadloos aansturen met tablet of telefoon: Camfi en Triggertrap

 1. Tethering is voor een aantal camera’s heel goed haalbaar met alleen software als je een USB kabel gebruikt.

  Als je in de app store zoekt op DSLR kom je er al een paar tegen. Zelf heb ik gespeeld met (een voorloper van) DSLR Controller http://dslrcontroller.com/. Werkt wat mij betreft prima, zelfs met wat langere USB kabels tussen de tablet en DSLR.

  Met deze software (8,- eur !) kan je met een compatibele telefoon/tablet je camera, incl preview, bedienen met een USB kabel. Mijn Canon 550d laat zich op een Samsung tablet hier prima mee bedienen.

  Als je apparatuur hebt die binnen deze specificaties valt (je tablet of telefoon moet op zijn minst USB-Host functionaliteit hebben) kan het de moeite zijn hier eens naar te kijken.

  Wil je alleen dingen als timelapse of beweging detectie dan kan je ook eens kijken naar Magic Lantern (alleen voor specifieke Canon camera’s) http://www.magiclantern.fm/ . ML draait als extra software op de geheugenkaart van de camera en voegt dergelijke functionaliteiten toe. (ML kan bv ook de sluiter bedienen door middel van omgeving geluid)

  (als je interesse hebt kan ik zowel ML als DSLR controller een keer laten zien)

Geef een reactie