THEMA info – Portret van een auto

Het idee is een karaktervolle presentatie/verbeelding van een auto.

De oudere autos hebben meer karakter, de nieuwere lijken allemaal op elkaar als gevolg van wettelijke eisen. De nieuwe Kever laat zich in geen enkel opzicht met zijn archetype vergelijken.
We zien een neus aan een auto en koplampen als ogen. De associaties gaan zo ver dat we er koosnamen aan geven. Zo zijn de Eend, de Snoek, het Strijkijzer, de Toppolino (het ‘muisje’) en de Kever auto’s met een heel eigen karakter, die in elk land een nickname hebben. In Duitsland heet de Kever Käfer, in Italië Maggiolino, in Brazilië -waar hij nog steeds wordt gemaakt- Fusca, in Spanje Escarabajo, in Frankrijk Coccinelle en in Engeland en Amerika Beetle.

Zie:
http://nrcboeken.vorige.nrc.nl/recensie/auto-met-koosnaam-en-treeplank
http://femmefrontaal.nl/2013/10/13/column-evelin-het-karakter-van-een-auto/ 

Dit bericht werd geplaatst in Ledenpraat door Hans Mulder . Bookmark de permalink .

Over Hans Mulder

Mijn voorkeur heeft natuur (landschap/natuur/macro), architectuur en soms ook wel straatfotografie. Met name let ik sterk op beleving en compositie. Meestal fotografeer ik in RAW met nabewerking via diverse programma's. Ik werk met een Panasonic Lumix FZ150 sinds 2013; eerder met de FZ8. Daarbij gebruik ik ook tele- en groothoekconverter en filters.

Geef een reactie