Fotografencafe Woerden

Op 3 augustus bezocht ik het fotografencafe Woerden.
Het was een warme zomeravond en snikheet in de zaal en bovendien stampvol. Van heinde en ver (Antwerpen!) kwamen op informele wijze fotografen bijeen op een interactieve fotografie-avond in het Grand Café. Deze avond waren er twee interessante en bruikbare presentaties:
TON HENDRIKS, auteur van standaardwerk “BEELDSPRAAK”, toonde hoe fotografie communiceert en wat fotografie betekent in onze beeldcultuur. Hij liet zien hoe de fotografische taal werkt met beeldelementen die staan voor vorm, inhoud en context. Het gaat hem om het verhaal dat een foto vertelt en niet zozeer om de esthetiek. Ook had hij het over de betekenis van de fotografie als medium zelf: hoe worden wij (nog) beïnvloed door fotografie in deze tijd van overvloed aan beeld?
PETER VAN DEN DOEL, de nieuwe directeur van beroepsorganisatie DuPho (bekijk deze site ! het bevat naast fotomateriaal op thema ook een kennisbank), besprak enkele trends in de hedendaagse fotografie (straatfotografie, familie e.d.) en knelpunten voor professionele fotografen (tip: als je een foto of fotografiedienst verkoopt, reken dan de echte prijs, maar geef eventueel een . korting die je als donatie laat vermelden op de website van de organisatie, zo krijg je aandacht).
Wil je ook eens naar het cafe? Het is gratis en op zes maandagavonden per jaar. Er is ruime gelegenheid om in kleine groepjes je eigen werk (aangemeld) onder daglichtlampen te bespreken met deskundige fotografen. Je kunt er ook vooraf (gereserveerd) eten.
Fotografencafekasteelwoerden | email fotografencafekasteelwoerden

Dit bericht werd geplaatst in Ledenpraat door Hans Mulder . Bookmark de permalink .

Over Hans Mulder

Mijn voorkeur heeft natuur (landschap/natuur/macro), architectuur en soms ook wel straatfotografie. Met name let ik sterk op beleving en compositie. Meestal fotografeer ik in RAW met nabewerking via diverse programma's. Ik werk met een Panasonic Lumix FZ150 sinds 2013; eerder met de FZ8. Daarbij gebruik ik ook tele- en groothoekconverter en filters.

Één reactie op “Fotografencafe Woerden

Geef een reactie