Expositie Centrale Bibliotheek Den Haag

‘On joue sur la terre’

Te zien tot maandag 24 augustus 2015 Centrale Bibliotheek Den Haag (gratis)

Voor de vierde keer organiseerde Fondation Alliance Française een internationale fotowedstrijd. In 2014 stond de spelende mens centraal: On joue sur la terre. Deelnemers brachten dit thema, Spelen op aarde, op allerlei manieren in beeld. Een tentoonstelling met 45 winnende foto’s opende vorig jaar in Parijs en reist sindsdien de wereld rond. In juli en augustus is de expositie te zien op de tweede verdieping van de Centrale Bibliotheek.

De spelende mens

Sinds mensenheugenis speelt de mens, jong of oud, alleen of samen met anderen. Maar leven wij nog steeds in een ludieke wereld? In ieder geval is fotograferen op zich al een spel, omdat de fotograaf vanaf de achterkant van de spiegel kijkt naar de al dan niet gemanipuleerde werkelijkheid.

Wedstrijd met fotografe uit Den Haag

De Fondation Alliance Française in Parijs schrijft deze jaarlijkse internationale fotowedstrijd uit binnen hun netwerk van 800 ‘Alliances Françaises’ wereldwijd. Dit jaar deden er 133 mee. De Parijse jury maakte onder leiding van voorzitter en fotografe Françoise Hugier een selectie uit de inzendingen. Ook een foto van de Nederlandse fotografe Nadia Boutaghane werd gekozen. Zij woont in Den Haag en is docente bij de Alliance Française La Haye.

Dit bericht werd geplaatst in Activiteiten in de omgeving door Hans Mulder . Bookmark de permalink .