De Meelfabriek Leiden start eerste fase transformatie

Na jaren van voorbereiding is gestart met de eerste fase van de transformatie van De Meelfabriek tot een bruisend deel van Leiden. Begonnen is de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van de appartementengebouwen voor de Young Professionals. De twee appartementengebouwen die worden gebouwd in opdracht van studentenhuisvester DUWO, zullen worden verhuurd aan studenten in de laatste fase van hun studie.

Hierna volgt de nieuwe Meelfabriek Toren met appartementen van ca. 90 m² – 180 m² en de lofts in het Molengebouw en Riffellokaal met oppervlakten van ca. 110 m² – 225 m². Ook de herontwikkeling van het Kantoorgebouw en het Poortgebouw met kantoorruimtes voor creatieve bedrijven behoren tot de eerste fase.

Projectontwikkelaar Ab van der Wiel kocht De Meelfabriek in 1998. Hij wilde de fabriek behouden en opnieuw ontwikkelen. Het complex is nu één van de belangrijkste overblijfselen van het rijke industriële verleden van Leiden geworden. Het is een historisch herkenningspunt in de stad en maakt deel uit van het Nederlandse industriële erfgoed.

Zie de nieuwe website voor de laatste stand van zaken en foto’s.

Dit bericht werd geplaatst in Nieuwsarchief en getagd door Hans Mulder . Bookmark de permalink .

Over Hans Mulder

Mijn voorkeur heeft natuur (landschap/natuur/macro), architectuur en soms ook wel straatfotografie. Met name let ik sterk op beleving en compositie. Meestal fotografeer ik in RAW met nabewerking via diverse programma's. Ik werk met een Panasonic Lumix FZ150 sinds 2013; eerder met de FZ8. Daarbij gebruik ik ook tele- en groothoekconverter en filters.

Geef een reactie