Keuze voor een flitser

Onderstaand is eerder via de mail gegaan maar wilde het ook op de site delen;

Hallo allemaal,

Ik heb van een aantal leden feedback gehad (waarvoor mijn dank !) en laat graag weten hoe ik een keuze heb kunnen maken.

Met een budget van max 150,- voor een flitser kan je een aantal kanten op: – een nieuwe flitser van een ander merk dan de camera met een hoog richt getal (58).
– een nieuwe flitser van het merk van de camera maar met een lager richtgetal dan de eerste keuze (43)
– een gebruikte flitser van het merk van de camera met een hoog richt getal (58).

Er zijn prima flitsers te koop van een ander merk dan de camera zelf. Voor hetzelfde bedrag koop je dus een nieuwe flitser met een hoog richt getal met garantie.

Ik wilde een zo hoog mogelijk richtgetal. Vanwege het ontbreken van ervaring op flitsgebied heb ik de keuze gemaakt om een gebruikte flitser van het eigen merk te kopen. Nu weet ik zeker dat er (bjina?) geen problemen kunnen zijn tussen de communicatie body/flitser. Daarnaast is er veel meer documentatie te vinden voor een dergelijke flitser (een Canon speedlite wordt nu eenmaal meer verkocht dan een Godox of Yonguo) veel voorbeeld filmpjes en redelijk eenvoudig te verkrijgen reserve onderdelen.

Als ik meer ervaring zou hebben met flitsers zou de keuze wellicht makkelijker zijn gevallen op een ander merk dan dat van de camera omdat dat gewoon veel geld scheelt en ik beter zou weten wat wel en niet belangrijk voor mij is bij het gebruik van een flitser.

Uiteindelijk is dus mijn keuze gevallen op een gebruikte (maar zeer weinig gebruikte en zo goed als nieuwe) Canon Speedlite 580EX voor 150,- incl. omibounce compleet in originele doos.

Wellicht dat anderen iets aan bovenstaande hebben bij het maken een keuze voor een flitser.

groeten

Bart

PS in mijn zoektocht ben ik dit ook tegen gekomen :

https://www.youtube.com/user/GFIGARYFONG Gary legt (vind ik) goed uit wat (volgens hem) goede belichting is, waarom en kan dat ook laten zien. Hij heeft nog meer interessante videos gemaakt over dat onderwerp.

http://www.canonoutsideofauto.ca/play/ heeft niets met flitsers te maken maar is een DSLR simulator. Hier kan je op een makkelijke manier meteen zien wat de verschillende instellingen met het beeld doen. Met de challenge kan je testen of je aan het beeld kan zien wat de instellingen zouden zijn geweest.

Geef een reactie