Excursie Hokatex Voorburg

Op 19 juni bezochten elf leden de bedrijfsgebouwen van de wasserij Initial/Hokatex aan de Vliet aan het Westeinde in Voorburg, velen nog bekend van de handdoekrollen. Zie ook deze video uit 2010. Dit staat al enige tijd grotendeels leeg. In 2018 moeten hier woningen komen te staan.
Hokatex Initial (Foto: Hans Mulder)Foto: Hans Mulder

De machines waren al verwijderd maar het toch zeker de moeite waard. We bezochten de bedrijfshallen en de kelder, waar je voortdurend op je hoofd moest letten en steeds het licht uitviel…Corry aan het werk in de kelder  Corry aan het werk in de donkere lage kelder… (foto: Hans Mulder)

En zo legden we weer een stukje industriële geschiedenis vast (zoals we al eerder deden in Schiedam en Halfweg).

Dit is de oogst:

Dit bericht werd geplaatst in Excursies door Hans Mulder . Bookmark de permalink .

Over Hans Mulder

Mijn voorkeur heeft natuur (landschap/natuur/macro), architectuur en soms ook wel straatfotografie. Met name let ik sterk op beleving en compositie. Meestal fotografeer ik in RAW met nabewerking via diverse programma’s. Ik werk met een Panasonic Lumix FZ150 sinds 2013; eerder met de FZ8. Daarbij gebruik ik ook tele- en groothoekconverter en filters.

Geef een reactie