Epson Perfection V800 Photo scanner

Heb je die negatieven en dia’s nu nog niet ingescand…? Eerder was het de filmscanner die voor dit klusje het beste werd geacht, maar de vlakke scanners zijn inmiddels net zo goed inzetbaar en flexibeler.
Deze flatbed scanner met een Dual Lens-systeem maakt het scannen mogelijk van film (op 6400 dpi) en foto’s (op 4800 dpi) met een hoge optische resolutie en automatische selectie van de juiste lens voor de optimale scankwaliteit en snelheid. Ook 120/220 rolfilm en 4×5 inch dia’s zijn in te scannen.
– Hoge optische dichtheid (4,0 Dmax)
– Digital ICE-technologie voor het verwijderen van onvolkomenheden, zoals stof, haartjes, krassen, vingerafdrukken en kreuken
– opwarmtijd minder dan een seconde
– Nieuw ontworpen steviger filmhouders bieden grotere controle bij het aanpassen van de hoogte van de filmhouder om het brandpunt fijner af te kunnen stellen en daarmee beelden scherper te kunnen maken. De nieuwe filmhouders bevatten tevens een plaat ter voorkoming van Newton-ringen om de originelen plat te houden voor een betere scankwaliteit.
Het proces – voorbeeldscan maken en 12 dia’s tegelijk in houder individueel laten inscannen – duurt circa 22 minuten. De kwaliteit van de scans schijnt verrassend goed te zijn. Met 3 stroken kleurennegatieffilm met in totaal 15 beelden duurt het circa 24 minuten. Nabewerking is dan nog wel vereist uiteraard.
Voor een middenformaat dia duurt het 14 minuten in hoge resolutie.
Maximaal is 12800 dpi met 48-bit scannen mogelijk.

Met Silverfast SE 8 voor €600

Meer op Pixelmania

Dit bericht werd geplaatst in Ledenpraat door Hans Mulder . Bookmark de permalink .

Over Hans Mulder

Mijn voorkeur heeft natuur (landschap/natuur/macro), architectuur en soms ook wel straatfotografie. Met name let ik sterk op beleving en compositie. Meestal fotografeer ik in RAW met nabewerking via diverse programma's. Ik werk met een Panasonic Lumix FZ150 sinds 2013; eerder met de FZ8. Daarbij gebruik ik ook tele- en groothoekconverter en filters.

Geef een reactie