Panorama met MS ICE 2

Eerder wees ik op Microsoft Image Composite Editor. Nu is versie 2.0.3 uit (februari 2015); en ook nu gratis te downloaden op http://research.microsoft.com/en-us/um/redmond/projects/ice/.

Het panorama kan uit duizenden foto’s bestaan en een beeld tot 360 x 180 graden opleveren. Microsoft Research software heeft Silverlight Deep Zoom en PhotoSynth ontwikkeld om tot in detail in te kunnen zoomen op het panorama. Zie ook Photosynth.net.

Het programma is sneller en nu ook te gebruiken voor het invullen van gebieden in opnamen (Automatic Image Completion, zoals ‘Inhoud behouden’ in Adobe Photoshop) en voor het volgen van objecten die door het beeld bewegen. Bovendien kan een panorama worden opgebouwd uit videobeelden. Ook een bol is mogelijk. Raw kan worden gebruikt bij import en export kan in JPEG, Photoshop, TIFF of PNG. Bewerkingherstel is mogelijk.

http://www.pixelmania.nl/2/2377/Image_Composite_Editor_2.0/

Dit bericht werd geplaatst in Ledenpraat door Hans Mulder . Bookmark de permalink .

Over Hans Mulder

Mijn voorkeur heeft natuur (landschap/natuur/macro), architectuur en soms ook wel straatfotografie. Met name let ik sterk op beleving en compositie. Meestal fotografeer ik in RAW met nabewerking via diverse programma's. Ik werk met een Panasonic Lumix FZ150 sinds 2013; eerder met de FZ8. Daarbij gebruik ik ook tele- en groothoekconverter en filters.

Geef een reactie