Anton Corbijn exposities in Gemeentemuseum

Tot 21 juni zijn er in het Gemeentemuseum en het Fotomuseum in Den Haag twee tentoonstellingen die ’s werelds beroemdste popfotograaf eren. Mei wordt Anton Corbijn zestig. De ene is een retrospectief; het toont de ontwikkeling van Corbijn van popfotograaf, via fotokunstenaar, tot filmregisseur in ‘Hollands Deep’ (Gemeentemuseum, Den Haag): George Clooney, Jeff Koons, Damien Hirst,Ai Wei Wei, of Miles Davis.
De andere toont portretten van rocksterren ‘1, 2, 3, 4′ (Fotomuseum, Den Haag): Peter Gabriel, Sinéad O’Connor,Tom Waits , Cave, Sinatra, Jagger, David Bowie, Bono. Hij bouwde vriendschappen op met U2, werd artdirector van Depeche Mode. Bij rocksterren gaat het om zo veel meer dan alleen muziek – uitstraling is minstens zo’n belangrijke pijler voor succes. Corbijn gaf hen die uitstraling.
“Toen ik jong was, hield ik me nog heel erg met compositie bezig. Om mezelf te bewijzen dat ik het kon. De belichting was vaak slecht… Eigenlijk heb ik alle fouten die je kunt maken wel eens gemaakt.”

Dit bericht werd geplaatst in Activiteiten in de omgeving door Hans Mulder . Bookmark de permalink .

Over Hans Mulder

Mijn voorkeur heeft natuur (landschap/natuur/macro), architectuur en soms ook wel straatfotografie. Met name let ik sterk op beleving en compositie. Meestal fotografeer ik in RAW met nabewerking via diverse programma's. Ik werk met een Panasonic Lumix FZ150 sinds 2013; eerder met de FZ8. Daarbij gebruik ik ook tele- en groothoekconverter en filters.

Geef een reactie