Straatfotografie in 4-clubsverband

Op 12 januari 2015 besprak Diana Bokje op verzoek van het 4-clubsverband bij LFC het thema straatfotografie, waarvoor bijna 100 foto’s vooraf digitaal waren aangeleverd. Diana was verrast door de kwaliteit en ‘ontdekte’ een aantal soorten: esthetiek, mens en dier, toeval, verhaal en humor.
Veel aandacht was er voor de inhoud. Wat zegt de foto, zit er een verhaal in of wat roept het op bij de kijker? Dat is voor iedereen weer anders, maar Diana wist de kern wel te treffen. Soms was de foto net voor een actie (te vroeg) genomen of gebeurde er niets en dat is voor straatfotografie toch wel vereist.
Aan het eind van de avond werden nog vier ‘winnaars’ aangewezen en vier ‘eervolle vermeldingen’. De overall winnaar was Roy Goderie van onze club. Als waardering ontvangt hij het boek ‘Digitale straatfotografie’ van  Michael Freeman. De spanning die in zijn foto zit kreeg door de recente gebeurtenissen in Parijs een extra lading, ook al was deze jaren geleden in Londen gemaakt…
Verder kregen nog onze Bianca van Soest en Joyce Stok een eervolle vermelding.

Het is de intentie van de vier clubs van dit project nog een expositie te maken. Wordt vervolgd dus.

Achtergrondinfo:Straatfotografie is het vastleggen van spontane, alledaagse gebeurtenissen in de openbare ruimte. Tip: gebruik de zoekfunctie op deze site om het verslag van de lezingen van Bas Losekoot en Peter van Tuijl met extra verwijzingen nog eens na te lezen en de foto’s van competitie op dit thema van mei 2013 nog eens te bekijken.

Dit bericht werd geplaatst in Nieuwsarchief en getagd door Hans Mulder . Bookmark de permalink .

Één reactie op “Straatfotografie in 4-clubsverband

1. De bijeenkomst met de andere clubs over straatfotografie mag zeker als geslaagd worden beschouwd. Zoals Hans in zijn stukje aangeeft wist Diana op een een zeer deskundige en positieve wijze de vele foto’s te bespreken. Naar voren kwam dat een goede straatfotografie-foto meer is dan een registratie van iets dat we op straat tegen komen. Het gaat erom bijvoorbeeld een humoristische, droevige of spannende gebeurtenis op een pakkende wijze vast te leggen. De foto moet de emotie die de fotograaf probeert vast te leggen naar de kijker weten over te brengen.