Peter Muller over architectuur en landschap

Op 27 november gaf  Peter Muller, erelid van Fotoclub Diafragma, in de ruimte van FKL een lezing over architectuur en landschap, een spannend combinatiethema, waarvoor Peter zich duidelijk had ingespannen om uit zijn rijke collectie een boeiend en onderhoudend betoog te kunnen geven. Talrijke tips en raadgevingen, eigen(wijze) visie, inspirerende en illustratieve foto’s bood hij het ruim aanwezige publiek van de samenwerkende clubs FC Diafragma, FC Rijswijk, FKL en Leidschenveense FC.

Peter zoekt spanning en context in zijn foto’s, zelfs ook als het gaat om opdrachten voor woonhuisarchitectuur. Dan schuwt hij niet om een – klassiek- standpunt te kiezen in de struiken of onder bomen om toch kader en ruimte te kunnen brengen in de foto. Jammer dat opdrachtgevers zijn artistieke kwaliteiten niet altijd kunnen gebruiken of willen respecteren.
Ook interieurs kwamen aan bod. Bijvoorbeeld het trappenhuis in de brandweerkazerne. Altijd precies ingekaderd en soms strak maar een kinderfietsje mag er ook wel eens bij.
Gewoon mooi mag ook: zijn apparatuur staat altijd klaar voor weer een zonsondergang vanuit zijn hoog gelegen woonadres met zicht op de Haagse skyline. Of een onweer boven het stadion; een spectaculaire foto kreeg van de organisatie als droge reactie: “vooral zo doorgaan”…

Muller-stadslandschap-nov2014.
Ook experimenteert hij er soms flink op los. Met beeldbewerkingssoftware natuurlijk (dat begint in je camera al!). En hoezo scherp? Zo schuurt hij de coating van de achterkant van een – oude – lens er gewoon af! Zo kun je beelden een aparte sfeer meegeven. Een goede reden om hem onder andere een schuurpakket als dank te overhandigen…

Peter heeft ons weer eens geïnspireerd tot bewust fotograferen, maar vooral tot goed ‘eromheen’ kijken en genieten van wat je ziet!

Dit bericht werd geplaatst in Sprekers en getagd , door Hans Mulder . Bookmark de permalink .

Over Hans Mulder

Mijn voorkeur heeft natuur (landschap/natuur/macro), architectuur en soms ook wel straatfotografie. Met name let ik sterk op beleving en compositie. Meestal fotografeer ik in RAW met nabewerking via diverse programma's. Ik werk met een Panasonic Lumix FZ150 sinds 2013; eerder met de FZ8. Daarbij gebruik ik ook tele- en groothoekconverter en filters.

Geef een reactie