Marina Peters geeft workshop flitsfotografie

Marina Peters van Spotting Image verzorgt voor ons een workshop flitsfotografie. Zij gaf al eens eerder een korte cursus aan de club enige jaren terug.

Inmiddels is deel 1 gevolgd door 11 leden. Nu hebben we opdrachten meegekregen voor het afsluitende tweede deel.

P1060831cFoto’s: Hans Mulder
(Panasonic FZ150 met manual Starblitz pro-5000 GTZ-Twin staafflitser)

We hebben ‘hands-on’ veel aandacht besteed aan het in balans krijgen van het omgevingslicht en flitslicht binnen en buiten en in tegenlicht; indirect/invul en met handinstellingen of compensaties. Natuurlijk ging het ook over richtgetal, TTL en e-TTL en ook hulpmiddelen zoals de softbox/diffusor en omnibounce (liever niet) ontbraken niet. Toepassing van highspeed en 2e gordijn (bij beweging) waren de gevanceerde elementen.

P1060839c (web)……..ook onze nieuwe leden Wendy en Marco leden zijn enthousiast en leergierig…

Op de tweede bijeenkomst werden de resultaten van de opdrachten besproken.

Tip: ook op internet is veel te vinden…zoals hier; ook veel youtube filmpjes.
Zie ook de links hier op onze eigen site.

Dit bericht werd geplaatst in Nieuwsarchief en getagd door Hans Mulder . Bookmark de permalink .