Rob Pelle toont reisseries

Op 4 februari toonde Rob Pelle, oud bestuurslid van Fotoclub Diafragma, twee series van Antarctica (2010) en Afrika (2012-Kruger/Khamai Reptile centre).
In een goed gevulde zaal zagen we prachtige beelden van het landschap en dieren, en hij vertelde daarbij interessante anekdotes, over het verloop van de reis en het maken van foto’s in moeilijke omstandigheden. Gelukkig had Rob een zware selectie gemaakt, want hij maakt er vele duizenden per reis.
Zijn reis van vier weken naar Antarctica was een expeditie, inclusief de nodige strikte veiligheids-en natuurbeschermingsvoorschriften, met een groot schip, met flinke diepgang, zodat steeds met rubberbootjes de verbinding met het ‘vaste land’ moest worden overbrugd. In en uitstappen was dan niet altijd gemakkelijk op een deinende zee, maar daarvoor waren twee zwaargebouwde russen die wel een handje hielpen…

kings & seals

kings & seals

Van Zuid-Afrika zagen we behalve beelden van wilde dieren -waarbij Rob soms onder de auto lag voor het beste standpunt- ook vogels en reptielen.
Nu weten we dat er naast een konings-pinguin ook een zeldzame king cheetah bestaat, iets groter en met andere tekening, die pas voor het eerst in 1974 levend werd gefotografeerd in Kruger. Gefeliciteerd, Rob, met deze zeer zeldzame opname!

King cheetah / Cooper's cheetah

King cheetah / Cooper’s cheetah

De voorzitter bedankte Rob met een attentie.

Wie meer wil (terug)zien van deze en andere reizen (aanbevolen)  kijkt op www.robpelle.nl Voor de vertoonde reizen zie bij 33 en 38.

Dit bericht werd geplaatst in Sprekers en getagd door Hans Mulder . Bookmark de permalink .

Over Hans Mulder

Mijn voorkeur heeft natuur (landschap/natuur/macro), architectuur en soms ook wel straatfotografie. Met name let ik sterk op beleving en compositie. Meestal fotografeer ik in RAW met nabewerking via diverse programma’s. Ik werk met een Panasonic Lumix FZ150 sinds 2013; eerder met de FZ8. Daarbij gebruik ik ook tele- en groothoekconverter en filters.

Geef een reactie