Excursie Almere

De ledenexcursie naar Almere die op 13 oktober werd afgelast vanwege het slechte weer werd nu gehouden op 10 november. Om half tien vertrokken we vanaf het clubhuis. In totaal deden 12 leden mee.
Na de koffie in Van der Valk reden we naar het kleurrijke kantorencomplex La Defense aan de Willem Dreesweg, waar we onze camera’s nog net droog konden houden. Daarna naar de Nieuwe Bibliotheek aan het stadhuisplein om in het mediacafé wat te nuttigen. We besloten ons te verspreiden over het stadscentrum en om vier uur weer te verzamelen. Het weer werkte mee: stralend blauw met af en toe een bui die langs dreef en ons met een regenboog groette.

Foto: Hans Mulder

Wist je dat Almere pas sinds 1976 bestaat en nu zo’n 200.000 inwoners telt (56% jonger dan 40) en 2 tot 5 meter onder zeeniveau ligt? ‘Het kán in Almere’…

We hebben genoten van de ‘Walk of Fame’ met gebouwen met klinkende namen als: De Smaragd (met de Hema), The Wave, Lakeside, Carlton en natuurlijk het interieur van De Nieuwe bibliotheek die er ook mag zijn. Toch maar even bij de VVV de architectuurgids en Cityguide meegenomen. En nu de oogst verwerken…

Zie voor meer informatie over dit onderwerp :

Dit bericht werd geplaatst in Excursies en getagd door Hans Mulder . Bookmark de permalink .