Maura Klumper presenteert sequenties en experimenten

We waren op 9 september 2013 te gast bij de Leidschenveense fotoclub tijdens een gezamelijke bijeenkomst van de drie clubs (met Fotoclub Diafragma en Fotokring Leidschendam-Voorburg). Met onze apparatuur luisterden en keken we naar Maura Klumper. Zij was al eens bij ons voor een workshop macrofotografie. Ook toen al bleek haar voorliefde voor tere vormen, onscherpte en pastelkleuren en het op geheel eigen wijze experimenteren en vormgeven van beelden.

Een BMK heeft ze er nog net niet mee bereikt, maar ze vindt het belangrijker om haar eigen stijl te volgen en te blijven leren. Daarbij combineert ze naar hartelust met haar archiefmateriaal. We zagen sequenties (fotoseries in tijdvolgorde), sensuele wierookcomposities en gewaagde experimenten met fotolagen, vervreemde bloemen in was, bizarre vormen in water, veel kleurrijke schilderachtige werken, want ze wil eigenlijk schilderen maar ze doet het met haar eigen fotomateriaal. Ze heeft veel oog voor detail en veel geduld en vooral passie, ze gaat ervoor. Grotere landschappen kunnen haar minder inspireren, ook al vonden we dat toch ook niet mis… De boeiende en inspirerende avond was helaas weer snel om. Vooral doorgaan!

Wat neem je ervan mee? “Scherpte hoeft niet altijd”. Inderdaad, maar vergt durf om te experimenteren en te selecteren. Er is zoveel meer te doen met fotografie. Leef je uit. Houdt vol en volg vooral je eigen aard. Zo ben je authentiek en uniek. Dan kun je ook rustig kennis delen, bijvoorbeeld via zo’n presentatie. Bedankt, Maura!

Meer op http://www.mauraklumper.nl

Dit bericht werd geplaatst in Sprekers en getagd , door Hans Mulder . Bookmark de permalink .

Over Hans Mulder

Mijn voorkeur heeft natuur (landschap/natuur/macro), architectuur en soms ook wel straatfotografie. Met name let ik sterk op beleving en compositie. Meestal fotografeer ik in RAW met nabewerking via diverse programma's. Ik werk met een Panasonic Lumix FZ150 sinds 2013; eerder met de FZ8. Daarbij gebruik ik ook tele- en groothoekconverter en filters.