Excursie Tiengemeten

Wel een grijze dag, maar toch een succes. Op zondag 22 september trokken we met veertien leden naar Tiengemeten. In 2006 is het eiland in het Haringvliet, omgevormd van landbouwgrond naar natuur: Weelde, Wildernis, Weemoed….
Via de pont van 11 uur stonden we in no-time in de miezer op het autovrije eiland.

P1020061 Foto: Hans

Na een koffieronde in het bezoekerscentrum bleek het droog. De rest van de dag bleef het echter wel grijs met even een waterig zonnetje. We splitsten ons en gingen op pad.

Door leden die wisten wat er te zien is waren we al gewaarschuwd: je komt niet verder dan 500 meter…. Dat viel toch mee, de meesten hebben de hele dag gelopen tot de pont van 5 uur en dan heb je wel meer dan 10km in de benen. Schotse hooglanders met kalveren lieten zich gemakkelijk benaderen, ook troffen we ze al badend aan. Toch maar alleen gelaten…

P1020081c Leo en Patrick

P1020097c Leo Bart, Patrick, Joyce P1020099 inge en corry beter
foto’s: Hans Mulder

IMG_7022 webr

Foto: Leo van der Nat

Een ruïne van een aardappelloods (heb je wel even erachter gekeken?! …een galg?),

P1020248_ShiftN

de vliedberg (vluchthoogte), een ‘wildernis-moeras’ zonder water en met enkel gulden roede zover het oog reikt (niet zo ver als je tussen stengels van 2 meter loopt…),

P1020279en natuurlijk vogels (steltlopers, ganzen, lepelaars), landschap, dichtbijfotografie.
Je kunt ‘alle’ kanten uit op het ‘kleine’ Tiengemeten van 7 bij 2 km (een ‘gemet’ is overigens een oude maat van 0,4 hectare). Er zijn diverse wandelroutes.

P1020254 pad

Foto: Hans Mulder

Het was een heerlijke dag, met grijsfilter all over….toch nog eens gaan met ander weer!

P1020259c

Foto: Hans Mulder

Er zijn zelfs ook nog twee musea op het eiland: het Rien Poortvliet museum en het Landbouwmuseum. Maar daar hadden we even geen oog voor…wel voor de natuur. Voldoende foto’s weer voor het thema Natuur later in ons programma.
Zie verder de website van Natuurmonumenten

Dit bericht werd geplaatst in Excursies en getagd , door Hans Mulder . Bookmark de permalink .