Eindwedstrijd 2013

Zoals ieder jaar traditie was er weer een eindwedstrijd als sluitstuk van het seizoen met afdrukken, dit keer was het thema: drieluik festival. Er werden 9 werken gepresenteerd op de avond van 4 juni.

Als jury trad op Peter Willemse (FC’59 Delft). Geestdriftig maakte hij ons duidelijk dat het er bij een drieluik om gaat dat de foto’s verband met elkaar hebben. Hij meende dat dit een ‘kop en staart’ moest hebben, waar overigens niet iedereen het direct mee eens was.

Volgens Peter was er maar één werk dat aan het idee echt voldeed en zo werd Inge van der Meer de winnares. Zij kreeg uit handen van Martijn Hut de Angela van der Zalm wisselttrofee uitgereikt en ontving onder applaus ook een prijsje van de club.

Peter gaf als tips nog mee: zorg dat je herkenbaar bent, dat maakt het werken een stuk gemakkelijker (jouw rol is dan bekend en je krijgt meer gedaan). En zorg voor een context, een omgeving. Toon spelers in hun rol. Maak het begrijpelijk.

De voorzitter bedankt Peter voor zijn duidelijke en waardevolle bespreking en jurering en overhandigde ook hem een attentie.

Het winnende drieluik:

Nog enkele andere werken met eervolle vermelding: beiden van de Poederdot (“de koningin van Voorburg”) musical, opgevoerd tijdens het Trias theaterfestival 2012 in Voorburg.

Corry Grootendorst

Hans Mulder

Dit bericht werd geplaatst in Avonden 2012-2013 door Hans Mulder . Bookmark de permalink .