Lightroom 5 beta

De publieke testversie van Lightroom 5 is uitgekomen en biedt meer verfijningen om prettiger te werken met het programma.
Update 18 augustus 2013: 5.2 is nu een Release Candidate en is te downloaden. Alleen geen officiele update nog. Er zit nog een bug in LR5: noise reduction en sharpening komt niet tot uiting in export.

Een synopsis:

  • NB alleen Windows 7 met Service Pack 1 en Windows 8 /Mac OS X 10.7 of hoger
  • klonen/retoucheren penseel als healing brush
  • slimme voorvertoningen laten aanmaken bij het importeren (voor bewerking vooraf op kleinere bestanden-maximaal 2540 pixels langste zijde,‘lossy’ DNG- totdat originele bestanden beschikbaar zijn) ; eigen .lrcat bestand; sneller laden
  • nieuw radiaal filter (vignettering)
  • rechtop optie(horizon)/perspectief corrigeren
  • iets sneller
  • PNG bestanden importeren(geen export)
  • in context cloning zoals in Photoshop
  • optie om vlekken te visualiseren
Als volledige versie te koop voor €125.
Meer :
Dit bericht werd geplaatst in Kennisberichten door Hans Mulder . Bookmark de permalink .

Over Hans Mulder

Mijn voorkeur heeft natuur (landschap/natuur/macro), architectuur en soms ook wel straatfotografie. Met name let ik sterk op beleving en compositie. Meestal fotografeer ik in RAW met nabewerking via diverse programma's. Ik werk met een Panasonic Lumix FZ150 sinds 2013; eerder met de FZ8. Daarbij gebruik ik ook tele- en groothoekconverter en filters.