Fotografen, talent en gedrag

Ik las laatst een aardig artikel in de nieuwsbrief van Lightstalking.com, waarvan ik onderstaande reflectie maakte.

Getalenteerde fotografen kunnen loslaten. Komen losvan hun werk, zien meer dan nodig is voor wat ze op dat moment aan het doen zijn, observeren, nemen afstand, kijken rond, maken foto’s in hun hoofd, ‘de foto al zien’, ze scouten hun onderwerp.

Getalenteerde fotografen hebben een plan, ze weten wat ze aan het doen zijn, wat ze willen bereiken en gaan daarvoor, stoppen daar energie in.

Getalenteerde fotografen hebben zelfdiscipline. Ze ijveren voor die ene plaat. Soms door te wachten, soms door te forceren als het niet anders kan. Maar vaak ook door omstandigheden te trotseren. “Het beste standpunt/moment is het moeilijkste standpunt/moment.”

Getalenteerde fotografen geven terug. Delen hun inspiratie en creativiteit.

Getalenteerde fotografen omringen zich met soortgenoten en zijn voortdurend op zoek naar motivatie.

Getalenteerde fotografen denken kritisch, zoeken feedback, om vaardigheden op te doen maar ook om hun eigen sterkten te leren kennen.

Getalenteerde fotografen specialiseren zich. Een bepaald genre ligt hen en daarop focussen ze. Dat levert meer op dan nog meer technieken leren of nog meer nieuwe dingen doen.

Herken je jouw talenten en gedrag? Kun je er wat mee?

En wat betekent dat voor de club? Draag je daaraan bij?

Bron: The 7 Common Habits of Remarkably Talented PhotographersTiffany Mueller
Zij is fotograaf en publiceert; zie ook haar blog: Life Is Unabridged.

Dit bericht werd geplaatst in Ledenpraat en getagd door Hans Mulder . Bookmark de permalink .

Over Hans Mulder

Mijn voorkeur heeft natuur (landschap/natuur/macro), architectuur en soms ook wel straatfotografie. Met name let ik sterk op beleving en compositie. Meestal fotografeer ik in RAW met nabewerking via diverse programma's. Ik werk met een Panasonic Lumix FZ150 sinds 2013; eerder met de FZ8. Daarbij gebruik ik ook tele- en groothoekconverter en filters.