Workflow en afdrukken workshop met Harm Bokje

Harm Bokje van FLV hield op 13 november 2012 een lezing over workflow en afdrukken.
Helaas waren er maar 9 leden van de clubs Diafragma en Leidschenveen (ongeveer gelijk verdeeld) aanwezig.
Harm legde alles met een powerpoint uitvoerig uit aan de hand van zijn eigen workflow, dus met een realistisch verhaal. Gelukkig had hij ook een handige samenvatting met tips meegenomen voor de aanwezigen…
Hij ging in op het gebruik van de programma’s Photoshop (Elements), Lightroom en Bridge in de workflow en de instellingen voor afdrukken, het beheer van bestanden, het werken met passe-partouts. Hij hij liet ook enkele fraaie afdrukken zien die bewezen dat hij het in de vingers heeft.
Er zijn nogal wat technische haken en ogen aan zelf afdrukken, veel opties om in te stellen…. en ook de kosten en bewerkelijkheid speelt een rol, maar voor de hobby is dat geen probleem…toch?
Onder dank voor het verzorgde verhaal overhandigde Hans een cadeaubon aan Harm.

De handouts zijn voor de leden te vinden onder documentatie in OnderOns.
Aanvulling: daar staat ook een publicatie van Wessel Sijl over fine art printing.

Dit bericht werd geplaatst in Nieuwsarchief en getagd door Hans Mulder . Bookmark de permalink .