Noordzeehorizon jaar lang in beeld -1e expositie oktober 2012

Haags fotograaf Bruno van den Elshout richt zijn camera een jaar lang op de Noordzeehorizon. New Horizons is gestart op 1 januari. Ieder uur wordt automatisch een actuele afbeelding van de horizon op de projectwebsite bijgeplaatst.

Het project 2012 – NEW HORIZONS duurt nog tot en met middernacht van 1 januari 2013 en is live te volgen via http://www.2012-newhorizons.com, via Twitter (@2012newhorizons) en Facebook (2012newhorizons)

De spiegelreflexcamera staat op het dak van het NH Atlantic in Kijkduin in een speciale omkasting met ruitenwisser en verwarming.

Het idee om een jaar lang de horizon te portretteren komt voort uit de hectiek en onzekerheid die Van den Elshout voor het jaar 2012 voorzag en voorziet: ‘Ook de horizon verandert steeds, maar blijft daarbij rust en stabiliteit uitstralen. Heel anders dan de schreeuwende krantenkoppen die ons in de waan van alle dag willen doen verdrinken. De horizon verbindt ogenschijnlijke uitersten en nodigt uit tot zelfreflectie. Ieder uur van iedere dag: bij zon en bij regen, bij nacht en ontij, bij zonsopkomst en zonsondergang.’

De eerste tentoonstelling van werken
vrijdag 12 (16uur opening) – zaterdag 13 – zondag 14 oktober 2012
Broft/vanderHorst Galleries Noordeinde 51, Den Haag
(kosteloos, graag aanmelding op de speciale RSVP-pagina)

Vrijdag 12 oktober om 16h00 Opening

Tonen van de Zee
welkomstwoord door Jacqueline Heerema
oprichter en curator kunstenaarsinitiatief Satellietgroep
Pionieren is ook Kunst
ontdekkingsreis met Martijn Aslander
verkenner in de netwerk- en kennissamenleving

Zaterdag 13 oktober om 14h00 Vraaggesprek De Kracht van Kleur

met
Mark de Weijer, beeldend kunstenaar
Sandra Kassenaar, grafisch ontwerpster

Zondag 14 oktober om 14h00 Vraaggesprek Landschap en Thuisgevoel

met
Maarten Hajer, directeur van het Planbureau voor de Leefomgeving

Jan Willem Duyvendak, hoogleraar sociologie aan de Universiteit van Amsterdam

http://www.2012-newhorizons.com Facebook: 2012newhorizons

Over Bruno van den Elshout
Bruno van den Elshout (1979, Den Haag – NL) is fotograaf en ontwikkelaar van marketingconcepten, bekend van eerdere projecten ‘Crossroad Europe’ over verschillen en overeenkomsten tussen jonge Europeanen, en ‘Poldermotieven’ over de inpassing van snelwegen in het Nederlands landschap. In beide projecten staat de relatie tussen landschap en volksaard centraal.

Websites:
http://www.ready2amaze.com http://www.poldermotieven.nl

Over Roelof de Vries
Roelof de Vries (1980, ’t Haantje – NL) is conceptueel fotograaf en werkt aan uiteenlopende multimediaprojecten, waaronder panoramafotografie, luchtfotografie. De Vries is bekend van het project Het dak van Rotterdam, een op unieke wijze gevisualiseerde weergave van 360-graden foto’s vanaf wolkenkrabbers in Rotterdam.

Websites:
http://www.littleplanet.nl http://www.dakvanrotterdam.nl

Dit bericht werd geplaatst in Nieuwsarchief door Hans Mulder . Bookmark de permalink .

Over Hans Mulder

Mijn voorkeur heeft natuur (landschap/natuur/macro), architectuur en soms ook wel straatfotografie. Met name let ik sterk op beleving en compositie. Meestal fotografeer ik in RAW met nabewerking via diverse programma's. Ik werk met een Panasonic Lumix FZ150 sinds 2013; eerder met de FZ8. Daarbij gebruik ik ook tele- en groothoekconverter en filters.