90 jaar LAFV ‘Door Leidse Ogen’

Ter gelegenheid van het 90-jarig jubileum van de Leidse Amateur Fotografen Vereniging (LAFV, http://www.lafv.nl) worden in de periode van 5 oktober t/m 7 december 2012 in Leiden drie tentoonstellingen gehouden van door leden gemaakte foto’s.
Lees het artikel (in pdf) over deze 3 jubileumtentoonstellingen:

  • Buitententoonstelling Bvan 90 foto’s op grootformaat op locaties in de binnenstad.
  • 1922 en NU, een tentoonstelling van stadsbeelden uit 1922 gecombineerd met het beeld van nu.
  • Een expositie van portretten van 90-jarige Leidenaren.

Poortgebouw Universiteit Leiden (Leiden) 10 november 2012 – 7 december 2012 Rijnsburgerweg 10 2333 AA Leiden maandag t/m vrijdag van 9.00-17.00 uur. bezoekers.leidenuniv.nl/locaties/poortgebouw.html

60 portretfoto’s van Leidenaren die in 1922 geboren zijn geëxposeerd in het Poortgebouw van de Universiteit aan de Rijnsburgerweg 10 te Leiden. Hiertoe heeft een 7-tal fotografen van de portretgroep de afgelopen periode totaal 60 Leidenaren die geboren zijn in 1922 (het oprichtingsjaar van de LAFV) geportretteerd. Aan deze expositie is door de Leyden Academy on Vitality and Ageing een wedstrijd verbonden. De bekende topfotografe Patricia Steur vormt daarbij, samen met professor Rudi Westendorp, hoogleraar ouderengeneeskunde en directeur van de Leyden Academy, de jury. Zij zullen tevens op 10 november de expositie openen. http://www.fotoexpositie.nl/exposities/lafv_90_rap.html

Oude centrum Leiden 5 oktober 2012 – 4 november 2012

Op vier plaatsen in het oude centum zijn foto’s te zien, gemaakt door de leden van de LAFV. Vanwege het formaat (1,2 x 1,5 meter) en de pakkende foto’s worden het echte blikvangers op locaties waar veel publiek is. Deze grote buitententoonstelling wordt samengesteld door de curatoren Monique Beijaert en Jean Jacques Almanza. De tentoonstelling wordt op 5 oktober op feestelijke wijze geopend door Jan Jaap de Haan, wethouder van Cultuur, Werk en Inkomen van de gemeente Leiden. http://www.fotoexpositie.nl/exposities/lafv_90_centrum.html

RAP Architectuurcentrum (Leiden) 5 oktober 2012 – 4 november 2012 Nieuwstraat 33 2312 KA Leiden

30 dubbelbeelden, samengesteld door 12 fotografen van de Documentairewerkgroep. Uit de Beeldbank van de Historische Vereniging Oud Leiden (HVOL) kozen zij beelden rondom het jaar 1922 en maakten daar een foto van NU bij. De route (8 kilometer) van deze gebouwen kan men met ondersteuning van een app lopen. http://www.fotoexpositie.nl/exposities/lafv_90_rap.html

 

Dit bericht werd geplaatst in Nieuwsarchief door Hans Mulder . Bookmark de permalink .

Over Hans Mulder

Mijn voorkeur heeft natuur (landschap/natuur/macro), architectuur en soms ook wel straatfotografie. Met name let ik sterk op beleving en compositie. Meestal fotografeer ik in RAW met nabewerking via diverse programma's. Ik werk met een Panasonic Lumix FZ150 sinds 2013; eerder met de FZ8. Daarbij gebruik ik ook tele- en groothoekconverter en filters.