Eindwedstrijd seizoen 2011-2012

Op 5 juni werd de jaarlijkse eindwedstrijd gehouden om de wisseltrofee, traditioneel met foto-afdrukken, deze keer met als thema “Macro/dichtbij”. Opvallend was dat vrijwel alle 11 deelnemers een natuuropname hadden meegenomen. Dus veel beestjes en planten.

Corry won, ondanks haar ‘opvallende’ presentatie, met een sfeervolle foto van een viooltje. Jan Klijnstra werd ‘bij verstek’ als tweede gekozen met een schilderachtige foto van een tulp en Ronald werd derde met een perfecte libelleplaat op bescheiden formaat.

Peter Muller, onze jury, beter aangeduid als fotobespreker, koos ook nog een vierde, van Jan Noordermeer. De winnaar van vorig jaar viel op in drie opzichten: een zwart wit foto van een niet-natuuronderwerp (telwerk), met bovendien een luxe presentatie achter acryl.

Martijn Hut reikte de Angela van der Zalm trofee voor de tweede keer uit. Aan het eind werd nog een voorschotje genomen op de ledenvergadering door discussie over fotobewerking, waarin het neerkwam op: ‘íedereen doet het al’ en  ‘ga na wat jij nou leuk vindt aan fotografie en leef je uit, geef elkaar de ruimte om te spelen en te leren’.

Corry kijkt naar de trofee, die door Martijn wordt uitgereikt. Peter Muller helpt een handje nadat hij haar foto als winnaar uitkoos.

De bedoeling is op basis hiervan een expositie te maken in het najaar. Dan moet er nog wel wat aan de presentatie worden gesleuteld…

Dit bericht werd geplaatst in Avonden 2011-2012,Nieuwsarchief door Hans Mulder . Bookmark de permalink .