Tethered shooting: foto’s direct naar de PC of TV

In de nieuwsbrief van Fotoshop Aalten en ook besproken bij onze workshop op 5 maart: tethered shooting. Direct naar een laptop of een LCD TV schieten. Het kijkt zoveel makkelijker op een groot scherm… Bij direct naar een laptop schieten staat de data gelijk klaar (en kan dus direct veilig gesteld worden) klaar om verwerkt te worden. Bovendien wordt de foto ook weer groot weergegeven. Handig voor studiosessies.
Het enige wat je nodig hebt is een HDMI of usb kabel (max. 3 meter of nog langer met versterker).
Draadloos alternatief is het gebruik van een Eye-fi kaartje dat gebruik maakt van een wifi verbinding. www.eye.fi

Lightroom 3 ondersteunt Nikon en Canon direct hiervoor. Een extra tip:

In de ‘tether’ balk van Lightroom zit een optie waarmee je kunt inschakelen dat op elke nieuwe foto die in de Lightroom map binnen komt automatisch de bewerking wordt toegepast die je op de vorige foto hebt toegepast. Als je dus eerst een foto schiet met een grijskaart (voor de witbalans) en in Lightroom gebruik maakt van de tool om een neutrale kleur aan te wijzen in de foto, dan wordt na inschakelen van de optie ‘Same as Previous’ (druk op het icoon van de radartjes) automatisch dezelfde witbalans instelling toegepast op elke nieuwe foto.

Zie ook :
www.stefansegers.nl/tips/tethering-fotograferen-in-lightroom/
www.youtube.com/watch?v=_9p4LD1SqWo
http://kb2.adobe.com/cps/842/cpsid_84221.html  
http://scottkelby.com/2008/shooting-tethered-from-your-camera-into-lightroom/

Dit bericht werd geplaatst in Kennisberichten en getagd door Hans Mulder . Bookmark de permalink .

Over Hans Mulder

Mijn voorkeur heeft natuur (landschap/natuur/macro), architectuur en soms ook wel straatfotografie. Met name let ik sterk op beleving en compositie. Meestal fotografeer ik in RAW met nabewerking via diverse programma's. Ik werk met een Panasonic Lumix FZ150 sinds 2013; eerder met de FZ8. Daarbij gebruik ik ook tele- en groothoekconverter en filters.