Peter Muller toont watersport

Op 14 februari toonde ons erelid Peter Muller werk met als thema watersport. In brede zin, van kinderen tot de stoere jongens in hun nietsontziende racemonsters van soms 2x700pk. Van picknickende sloepadepten tot politie op hun jetscooters. Peter levert voor lifestyle-magazines per boot netto 25 foto’s in bij de redactie, die er soms flink op los snijdt en de fotografische waarde die Peter erin gelegd heeft vaak weer teniet doet: niet bruikbaar….voor het glossy Sloepenfan magazine.

Je moet maar durven….ook als fotograaf ! – foto Peter Muller

Met onze gasten van FLV en de Leidschenveense fotoclub keken we geboeid naar de prachtige beelden op het nieuwe scherm. We kunnen nu voldoende afstand houden tussen projector op de bar en het scherm, waardoor er meer ruimte is.

Veel geleerd over varen met boten (luxe (elektro-) sloepen, tenders,power-ribs,
jetscooters, speedboten etc).  Veel bootsmoelen maar ook Haanstra–taferelen voor het evenwicht. Want geen van de aanwezigen had een boot…

Wist u dat varen met een sloep Nederlands sterkst groeiende vorm van waterrecreatie is?

Met een cadeaubolletje voor Peter sloten we af met dank voor de  aangename avond met spectaculaire beelden die met soms met gevaar voor eigen leven zijn gemaakt en interessante verhalen doorspekt met persoonlijke en technische details. “Blijf kijken naar de achtergrond” is het devies van Peter, zolang je op een boot je maar goed vasthoudt/vastsnoert….

Dit bericht werd geplaatst in Sprekers door Hans Mulder . Bookmark de permalink .

Over Hans Mulder

Mijn voorkeur heeft natuur (landschap/natuur/macro), architectuur en soms ook wel straatfotografie. Met name let ik sterk op beleving en compositie. Meestal fotografeer ik in RAW met nabewerking via diverse programma's. Ik werk met een Panasonic Lumix FZ150 sinds 2013; eerder met de FZ8. Daarbij gebruik ik ook tele- en groothoekconverter en filters.

Geef een reactie