Excursie Louwman automuseum

Op 5 februari waren we met ongeveer 10 leden op bezoek bij het Louwman museum in Den Haag. Bekend als de mooiste privé autoverzameling ter wereld, geopend in juli 2010. Een grote en prachtige verzameling van draagkoets tot raceauto, van bubblecar tot brandweerwagen, van zwanenauto tot James Bond car en zelfs vliegtuigen. Ook vzijn er veel (kunst)voorwerpen (posters en schilderijen) te zien. In een soort kathedraal met drie etages, ontworpen door Michael Graves.

Mooi tentoongesteld staat, goed belicht, een paradijs voor fotografen; we konden met statief naar hartelust aan de gang. Het werd een succesvolle dag van een uur of vijf. Een absolute aanrader, zelfs als je nog niet van auto’s houdt ga je ervan houden, onder de indruk van het vernuft, de creativiteit en de alomvattendheid van het museum.

Enkele resultaten zagen we al in de competitie van februari.

 

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Excursies door Hans Mulder . Bookmark de permalink .

Over Hans Mulder

Mijn voorkeur heeft natuur (landschap/natuur/macro), architectuur en soms ook wel straatfotografie. Met name let ik sterk op beleving en compositie. Meestal fotografeer ik in RAW met nabewerking via diverse programma's. Ik werk met een Panasonic Lumix FZ150 sinds 2013; eerder met de FZ8. Daarbij gebruik ik ook tele- en groothoekconverter en filters.

Geef een reactie