Actueel

Uitgelicht

Kennismaken: Wilt u vrijblijvend een keer kennismaken met onze club stuur dan een berichtje naar info@fotoclubdiafragma.nl. Tot ziens!

Bianca van Soest wint afdelingswedstrijd

Op 18 november 2015 vond de jaarlijkse afdelingswedstrijd van afdeling 11 van de Fotobond plaats in Den Haag. Dit jaar was de opdracht: maak een serie van 5 foto’s met samenhang.
Onze Bianca is daar winnaar geworden met een serie van vogels.
Peter Nievaart viel met zijn treffende serie portretten van lezende mensen net buiten de genomineerden.

1e prijs afdelingsfotowedstrijd

1e prijs afdelingsfotowedstrijd

Lees verder

Wigo Worsseling en de geheimen van urbex

Wigo Worsseling, expert in urbex fotografie, gaf op 5 oktober een presentatie van zijn werk voor de samenwerkende clubs FC Diafragma, Leidsenveense FC, Fotokring Leidschendam-Voorburg en FC Rijswijk.
Wigo was al bezig met dit thema in het analoge tijdperk, maar heeft dit thema de afgelopen 10 jaar met verve opnieuw opgepakt. Met name van de HDR techniek en bewerkingsmogelijkheden maakt hij dankbaar en succesvol gebruik. Dat merkt hij ook aan de belangstelling voor zijn werk bij fotoclubs, exposities en galerie. Hij verkoopt een deel van zijn werken nu als kunst.
Eerder gaf hij zelf een fotoboek uit getiteld Urban Secrets. Zijn nieuwe boek ‘Exploring urban secrets’ komt internationaal uit. Het boek over urbex was op het moment van de lezing nog niet uit, maar is te bestellen op www.worsseling.nl of mail naar info@worsseling.nl. *)

boek wigo
Lees verder

Excursie Hokatex Voorburg

Op 19 juni bezochten elf leden de bedrijfsgebouwen van de wasserij Initial/Hokatex aan de Vliet aan het Westeinde in Voorburg, velen nog bekend van de handdoekrollen. Zie ook deze video uit 2010. Dit staat al enige tijd grotendeels leeg. In 2018 moeten hier woningen komen te staan.
Hokatex Initial (Foto: Hans Mulder)Foto: Hans Mulder

De machines waren al verwijderd maar het toch zeker de moeite waard. We bezochten de bedrijfshallen en de kelder, waar je voortdurend op je hoofd moest letten en steeds het licht uitviel…Corry aan het werk in de kelder  Corry aan het werk in de donkere lage kelder… (foto: Hans Mulder)

En zo legden we weer een stukje industriële geschiedenis vast (zoals we al eerder deden in Schiedam en Halfweg).

Dit is de oogst: